Netflix' kundevækst presset af prisstigninger

Højere priser kan være en farlig sti at bevæge sig ud på. Det må streamingtjenesten Netflix konstatere oven på sit regnskab for andet kvartal, hvor selskabet ikke har været i stand til at vokse så hurtigt, som det havde forventet.

Aktien fik solide tæsk på aktiemarkedet, hvor den dykkede omkring 13 pct. i det såkaldte eftermarked og dermed har udsigt til en skidt tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE

Netflix fik i perioden april, maj og juni godt nok 1,68 millioner nye kunder, men det var væsentligt lavere end de 2,5 millioner, som selskabet havde forventet at hente, og det var også et stykke under forventningen blandt aktieanalytikerne, skriver Bloomberg News.

Selskabet, der har omkring 83 millioner kunder på verdensplan, skriver i sit regnskab, at det er prisforhøjelser, som er årsagen til den lavere vækst, da det har oplevet et forhøjet antal opsagte abonnementer.

- Vi vokser, men ikke så hurtigt, som vi gerne ville eller tidligere har gjort. At "disrupte" et stort marked kan være en bumpet vej, men mulighederne er så store, som de aldrig har været før, og vi vil fortsætte med at forbedre hvert eneste aspekt af vores forretning, skriver den amerikanske streaminggigant i sit regnskab, som blev offentliggjort sent mandag aften.

Aktien fik solide tæsk på aktiemarkedet, hvor den dykkede omkring 13 pct. i det såkaldte eftermarked og dermed har udsigt til en skidt tirsdag.

Netflix' finansielle resultater blev ellers forbedret en del i andet kvartal, hvor omsætningen voksede med knap 500 mio. dollar til 1966 mio. dollar, mens driftsresultat før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, voksede med 10 mio. dollar til 129 mio. dollar.

På bundlinjen lød overskuddet på 41 mio. dollar - eller 0,09 dollar per aktie - hvilket var markant højere end de 0,03 dollar, der var ventet blandt aktieanalytikerne ifølge Bloomberg.

For tredje kvartal regner Netflix med 2,3 millioner nye kunder, hvor streamingtjenesten blandt andet regner med massiv konkurrence fra OL i Rio.

Indtjeningen ventes at lande på 0,05 dollar per aktie, hvilket vil være et fald på 0,07 dollar, hvis det holder i mål.