Netflix er begyndt at slå ned på snydere

Flere europæiske borgere melder om blokerede Netflix-kontoer, efter streamingtjenesten har strammet skruen over for brugere, som tilgår indhold, der ikke er tilgængeligt i deres hjemland.

I januar meddelte Netflix, at det var slut med at tilgå indhold, som ikke var tilgængeligt i ens eget land. De såkaldte VPN’s (virtual private networks) gjorde det ellers muligt for eksempelvis en dansker at få adgang til den amerikanske udgave af Netflix, som har et meget større udvalg, end vi har herhjemme, ved at ændre computerens IP-adresse. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN G. MABANGLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I januar meddelte Netflix, at det var slut med at tilgå indhold, som ikke var tilgængeligt i ens eget land. De såkaldte VPN’s (virtual private networks) gjorde det ellers muligt for eksempelvis en dansker at få adgang til den amerikanske udgave af Netflix, som har et meget større udvalg, end vi har herhjemme, ved at ændre computerens IP-adresse. Det skriver Version2.

Meldingen blev modtaget som en krigserklæring, og flere VPN-tjenester udtalte, at de altid ville være i stand til at omgå Netflix’ reguleringer. Men nu virker det til, at Netflix har skruet bissen på.

I en tråd på Reddit er de første VPN-brugere begyndt at pippe op om, at Netflix har blokeret deres adgang til siden, hvilket får mange brugere til at skilte med opsigelse af deres abonnement.

Det er brugere fra lande som Belgien, Tyskland, Spanien og Tjekkiet, det melder om blokeringer, selvom Netflix angiveligt stadig tager betaling for abonnementerne. Skriver Version2.

Netflix har ikke selv meldt noget ud om sagen endnu.