Netcompany vil på børsen om to uger: Kan blive mere end 8 mia. værd

Netcompany bliver børsnoteret 7. juni til en pris på mellem 6,75 mia. kr. til 8,25 mia. kr.

Foto: Linda Kastrup

Den fremadstormende IT-virksomhed Netcompany vil – hvis alt går, som det skal – blive børsnoteret på børsen i København torsdag 7. juni. Prisen bliver på mellem 6,75 mia. kr. til 8,25 mia. kr., fremgår det af en pressemeddelelse.

Børsnoteringen vil give et free flow – antallet af aktier i fri handel – på mellem 40 og 46 pct.

Netcompany leverer IT- og softwareløsninger til private og offentlige virksomheder og har de senere år erobret stadig større dele af markedet herhjemme i takt med, at det offentlige har sat en række store kontrakter i udbud i forbindelse med monopolbruddet.

Virksomheden blev stiftet i 1999 af Claus Jørgensen, Carsten Gomard og André Rogaczewski – sidstnævnte er fortsat CEO i virksomheden, der i dag opererer i flere lande, og som har kontorer i både Polen og Norge foruden hovedsædet i Danmark, hvor flere end 1.000 medarbejdere i dag er beskæftiget.

»Netcompany har været gennem en bemærkelsesværdig rejse som begyndte for 18 år siden. Jeg ser frem til  en inspirerende dialog med potentielle investorer i de kommende uger,« skriver André Rogaczewski i meddelelsen.

I 2015 købte den norske kapitalfond FSN Capital majoriteten af aktierne i selskabet – i første omgang med det sigte at hjælpe Netcompany ud over de danske landegrænser, og med den mission veloverstået har en børsnotering stået højt på ønskelisten siden da.

Netcompany udsteder ikke nye aktier og modtager ikke noget provenu i forbindelse med børsnoteringen.

»De eksisterende ejere; herunder ikke mindst kapitalfonden FSN ønsker at reducere i sin ejerandel. Det kan skyldes, at den fond i FSN, som ejer aktier i Netcompany måske skal likvideres over en kortere periode og investerede midler og afkast udbetales til investorerne,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet i en kommentar kort efter meddelelsen.

De nye aktier vil få en pris på mellem 135 og 165 kr. stykket.

»På få år er markedsværdien steget fra 2 mia. til nu, måske op imod 8 mia. svarende til en 4 dobling af værdien. Det vil være naturligt, hvis nye investorer spørger sig om, hvordan en så markant værdiforøgelse kan komme på relativ kort tid,« skriver Per Hansen.