Netcompany-topchef om børsnotering: Man skal investere med både hjertet og fornuften

Fra 7. juni bliver der et selskab mere på børsen i København, som investorerne kan investere i.

CEO André Rogaczewski præsenterer børsnoteringen af Pressemøde om børsnoteringen af Netcompany ved et pressmøde formiddag d. 23 maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

It-selskabet Netcompany har, efter flere måneders rygter og skriverier i pressen, onsdag offentliggjort et endeligt børsprojekt, hvor selskabet går efter at ramme en markedsværdi på mellem 6,75-8,25 mia. kr.

For André Rogaczewski, stifter og administrerende direktør i selskabet, er onsdag "en glad dag,". Ifølge stifteren er der to hovedgrunde til at investere i værdipapirer fra selskabet.

- Grunden til at investere i Netcompany er økonomisk forstand. Vi er en virksomhed, der vækster og gerne vil vækste. Vi har en solid forretningsmodel, som giver vækst. Både på omsætningen og bundlinjen, siger André Rogaczewski på et pressemøde onsdag.

- Det er noget af det, man kigger på som aktionær.

Samtidig er det ifølge direktøren vigtigt, at man tror på digitaliseringen I Danmark. Noget som Netcompany bidrager med som leverandør af it-systemer til det offentlige. Det tæller blandt andet borger.dk, udbetaling af børne- og ungeydelser og udbetaling af pension fra ATP.

- Man skal tro på, at digitaliseringen er fremtiden for det danske samfund og de andre samfund, vi bevæger os i. Man skal tro på, at forretningskritiske it-systemer er noget, der flytter verden og kan skabe vækst og værdi i de samfund, vi er i, siger André Rogaczewski.

- Så hvis man investerer lidt med hjertet, er det nok en god idé, siger han.

Netcompany er stiftet i 2000 og har også stået bag Maersk Lines kundeportal og skal udvikle afløseren til Skats skandaleramte inddrivelsessystem EFI.

TIMINGEN VAR DEN RETTE

Ifølge André Rogaczewski kommer børsnoteringen nu, fordi "det er et godt tidspunkt.

- Vi har en meget stærk position i Danmark, som nu kan udvides. Vi sidder på 6-7 pct. af markedet, vi har store konkurrenter herhjemme, og markedet bliver større, siger han om timingen for noteringen.

Samtidig påpeger han, at det den øgede værdi af selskabet kan være med til at sætte større aftryk udenfor Danmark.

- Vi er begyndt at sætte fodaftryk i andre lande, så nu er det rigtige tidspunkt til at trykke på knappen og skabe en ejerstruktur, der giver mening i forhold til det, forklarer den administrerende direktør.

IT-virksomheden købte i 2016 og 2017 it-servicevirksomhederne Mesan i Norge og Hunter Mcdonald i Storbritannien, hvor selskabet nu sidder på lidt under henholdsvis omkring 2 pct. og under 1 pct. af markederne.

Netcompany oplyser i forbindelse med børsprospektet, at selskabet ser muligheder for opkøb i Sverige, Finland og Holland.

- Vi kigger på lande, som ligner Danmark, hvor digitaliseringen allerede har været der i et stykke tid. Vi bygger systemer, der ligger oven på store og gamle "legacy systemer". Det kan godt lade sig gøre, hvis de lande vi kommer i, har investeret i teknologi og digitalisering, siger André Rogaczewski.

Ifølge direktøren er der ingen grænse over, hvor mange lande, selskabet kan gå ind i. De skal dog leve op til kriterierne, som selskabet opstiller, siger han.

/ritzau/FINANS