Netcompany melder børsplaner ud tirsdag morgen

IT-virksomheden Netcompany vil tirsdag morgen meddele, at man går efter en børsnotering, som sandsynligvis vil ske 6. juni, erfarer Berlingske fra flere kilder

André Rogaczewski vil i starten af juni sende sin virksomhed på børsen i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den fremadstormende IT-virksomhed Netcompany vil – hvis alt går som det skal – blive børsnoteret på børsen i København onsdag 6. juni.

»De melder ud om børsnoteringen i morgen (tirsdag, red.),« siger en centralt placeret kilde.

Virksomheden vil få en værdi på ca. fem milliarder kroner og blive børsnoteret af et bankkonsortium bestående af Danske Bank, SEB, Deutsche Bank og Morgan Stanley.

Tirsdag morgen vil IT-virksomheden, der har til huse på Grønningen i det centrale København, officielt meddele sin børsplaner gennem en såkaldt »intention-to-float«-besked til markedet.

Mens det har stået klart gennem længere tid, at Netcompany har planlagt en børsnotering på denne side af sommerferien, har det stået uklart, præcis hvornår datoen bliver.

Om cirka to uger vil der blive udsendt et børsprospekt, og derefter tegner noteringen til at finde sted 6. juni.

Netcompany leverer IT- og softwareløsninger til private og offentlige virksomheder og har de senere år erobret stadig større dele af markedet herhjemme i takt med, at det offentlige har sat en række store kontrakter i udbud i forbindelse med monopolbruddet.

Virksomheden blev stiftet i 1999 af Claus Jørgensen, Carsten Gomard og André Rogaczewski – sidstnævnte er fortsat CEO i virksomheden, der i dag opererer i flere lande, og som har kontorer i både Polen og Norge foruden hovedsædet i Danmark, hvor flere end 1.000 medarbejdere i dag er beskæftiget.

I 2015 købte den norske kapitalfond FSN Capital majoriteten af aktierne i selskabet – i første omgang med det sigte at hjælpe Netcompany ud over de danske landegrænser, og med den mission veloverstået har en børsnotering stået højt på ønskelisten siden da.