Netcompany hyrer storbanker til børsnotering

Det fremadstormende IT-konsulentfirma Netcompany tager næste skridt mod kurslisterne. Firmaet og kapitalfonden bag, FSN Capital, har nu valgt de banker, der skal stå for børsintroduktionen til foråret, erfarer Berlingske Business.

Administrerende direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens de slikker sårene efter den strandede kæmpenotering af Nykredit, som de havde fået til opgave at stå for, kan Danske Bank og Morgan Stanley nu glæde sig over en ny fjer i hatten på børsfronten. De to storbanker er netop blevet valgt til at stå for børsintroduktionen af Netcompany. Det erfarer Berlingske Business.

Nykredit, der nu står til at hente kapital fra fem pensionskasser i stedet for i børsmarkedet, stod til at blive den helt store børsintroduktion på det danske børsmarked næste år. Men efter at Nykredit-noteringen efter alt at dømme nu er stendød kan Netcompany blive en af de større børsnoteringer næste år. Derfor er det et lille plaster på såret for både Danske Bank og Nykredit at sikre sig den opgave.

 

 

Med opgaven understreger Danske Banks corporate finance-afdeling sin superform på børsopgaverne. Udover Netcompany står Danske Bank for børsnoteringerne i køkkenfirmaet TCM og biotekselskabet Orphazyme, der begge er tæt på at træde ind i kurslisterne. Derudover er Danske Bank hyret til at børsnotere IT-kometen Adform samt landbrugsselskabet Axzon til næste år, som tidligere afsløret i Berlingske Business.

 

 

Alt tyder på, at Netcompany skal noteres i foråret 2018 med udgangspunkt i årsregnskabet for 2017, der vil blive offentliggjort i det nye år. Det har tidligere været fremme, at Netcompany kan blive prissat til en værdi på børsen til omkring fem mia. kr.

Der har længe været spekuleret i, at Netcompany var en børskandidat, og firmaet har også været i gang med tilløbet gennem længere tid. Tidligere i år blev rådgivningsfirmaet FIH Partners hyret til en koordinerende og rådgivende rolle i forbindelse med valg af banker og børsambitionerne i det hele taget.

Netcompany, der som første danske nystartede virksomhed i over 20 år rundede medarbejder nr. 1.000 tidligere på året, har været gennem en positiv udvikling. Selskabet omsatte sidste år for 900 mio. kr. og tjente 157 mio. kr. efter skat.

Netcompany har også hyret kommunikationskonsulenten Michael Ulveman, der bl.a. er kendt som tidligere rådgiver for Anders Fogh Rasmussen, da han var generalsekretær for NATO.

Planerne om at børsnotere Netcompany sker, efter at den norske kapitalfond FSN for to år siden købte virksomheden.

Netcompany lå i en længere periode i kapitalfondens Axcels portefølje, men blev i 2011 solgt til ledelsen for et mindre beløb. I dag sidder FSN på 53 pct. af aktierne, mens Danica Pension og de tre direktører André Rogaczewski, Carsten Gomard og Claus Bo Jørgensen sidder på resten.

André Rogaczewski er ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelse.