Netbutikker tvinges til ulovlige prisaftaler

Producenter af mærkevarer forsøger ofte at tvinge netbutikker til at kræve faste mindstepriser. Det er ulovligt, fastslår advokater.

Når producenterne forsøger at bestemme, hvilke priser e-butikkerne skal sælge til, er der tale om ulovlig prisfastsættelse. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

Det er ganske almindeligt, at danske netbutikker bliver mødt af producenter, der kræver, at deres produkter bliver solgt til bestemte priser.

Det skriver Børsen.

En stikprøve blandt 63 medlemmer af Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) viser, at 31 procent har oplevet at producenter eller leverandører kræver mindstepriser hos netbutikkerne, hvis de vil have leveret varer.

Når producenterne forsøger at bestemme, hvilke priser e-butikkerne skal sælge til, er der tale om ulovlig prisfastsættelse.

»Det er pivhamrende ulovligt, at man forsøger at presse netbutikkerne til at fastsætte mindstepriser eller bindende videresalgspriser for varer,« siger Annette Falberg, adm. direktør i FDIH til Børsen.

Også flere advokatbureauer kender til problemet.

Vi ser nogen gange mærkevareproducenter, der tror, at de kan afskære netbutikkerne fra at sælge på nettet. Og det må man ikke," siger Morten Kofmann, partner i Kromann Reumert, til Børsen.