Netaviser skal også have del i mediestøtte

Støtten til medierne skal omlægges, mener Mediestøtteudvalget. Netmedierne skal også have støtte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ungdommens store forbrug af internetbaserede medier har været en afgørende faktor for, at Mediestøtteudvalget foreslår, at internetmedier også skal have del i mediestøtten.

Udvalget har gennemgået udviklingen af befolkningens medieforbrug og har lagt særlig mærke til, at de unge i stigende grad benytter sig af internet-baserede medier. Derfor er udvalget enige om, at støtten i fremtiden også skal omfatte internetmedier.

- Mediestøtte skal bidrage til et mangfoldigt medieudbud med relevant og kvalificeret indhold, der udbredes til flest mulige borgere i Danmark, siger udvalgets formand, Henning Dyremose.

Fredag offentliggør udvalget rapporten "Demokratistøtte - fremtidens offentlige mediestøtte". Udvalget lægger op til, at mediestøtten fremover omlægges fra en distributionsstøtte til i højere grad at være en produktbaseret støtte.

Rapporten præsenterer tre mulige modeller for fremtidens mediestøtte: En, der fordeler pengene mellem de platforme, vi kender i dag. En der fordeler uafhængigt af platform og en, der kombinerer de to modeller. Udvalget mener ifølge Dyremose, at den sidste model "bedst sikrer både de eksisterende medier og udvikling af nye medier".

- Mediestøtten er en demokratistøtte, og den har bred politisk tilslutning. Udvalget har fra første færd haft mediernes demokratiske samfundsmæssige funktion som ledestjerne, siger Henning Dyremose og tilføjer:

- Også borgernes ændrede medievaner - herunder de unges brug af nye medier - har spillet en central rolle i udvalgets overvejelser.

/ritzau/