Net-TV slippes fri til sommer

TDC forventer, at kunderne vil kunne se deres egne TV-kanaler overalt via Internet - men det bliver ikke gratis.

Hos TDC og datterselskabet YouSee kan kunder med bredbåndsforbindelse gratis se næsten alle deres faste TV-kanaler gratis som net-TV ... bare de bliver derhjemme. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Måske vil danskerne allerede fra sommerferien kunne tage deres TV-kanaler med sig ud i landet - og ud af landet.

TDC, som er landets største teleselskab og ditto TV-udbyder, håber nemlig da at have forhandlet en aftale på plads, som gør, at kunderne via enhver Internet-forbindelse kan benytte sig af det net-TV, som de i en tid har haft adgang til hjemme i husstanden.

»Vi håber fra sommeren, at det også er muligt at se net-TV ude af huset,« siger René Brøckner, direktør for TDC TV, bredbånd og telefoni.

Ekstrapris

Det er et spørgsmål om ophavsret. TV-kanalerne ønsker ikke, at deres indhold spredes uden kontrol, da de skal have licenspengene hjem. Derfor har muligheden for at se stort set de samme TV-kanaler på net-TV, som man har på den almindelige fjernsynsskærm, hidtil været betinget af, at det kun kunne ske hjemme i husstanden.

René Brøchner forventer, at det vil komme til at koste ekstra, »måske 79 kroner om måneden«, at kunne se TV hvor som helst. I dag kan både kunder hos TDC og datterselskabet YouSee gratis se net-TV.