Net-TV slår musikken

Hos TDCs kabel-TV-selskab er der flere, som ser net-TV over computeren, end brugere af TDCs musiktjeneste Play.

YouSee giver mulighed for, at man kan se alle TV-kanaler direkte men fra en computerskærm over nettet i stedet for på TV-skærmen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Interessen for at se TV er større end interessen for at høre musik.

I alle tilfælde er gratis adgang til at se TV på computeren en bedre måde at holde på kunderne på end ved at give dem gratis musik, konstaterer TDCs kabel-TV-selskab YouSee.

Efter at bredbåndskunderne nu i et halvt år har kunnet se stort set de samme TV-kanaler på deres computer som på fjernsynsskærmen, er der flere aktive brugere af net-TV end af TDCs musiktjeneste Play.

Vicedirektør i YouSee, Ulf Lund, vil ikke ud med de præcise tal, men TV overhalede musikken i april.

Næsten alle TV-kanaler også på computeren

YouSee-kunderne kan se de samme kanaler via deres internetprogram, som de har adgang til via TV-skærmen. Man skal blot logge på og kan derefter overskueligt skifte kanal. Net-TV virker dog kun, hvis man ser det fra en YouSee-bredbåndsforbindelse, som kører gennem kabel-TV-stikket, men kan fint sendes trådløst rundt i huset, så man dermed får lige så mange estra fjernsynsskærme, som der er tilsluttede computere.

YouSees net-TV fungerer, uanset om computeren anvender Windows, Mac eller Linux.
Play-musiktjenesten åbnede 1. april 2008 og giver gratis adgang til nu omkring seks millioner musiknumre - igen kun fra en TDC-/YouSee-forbindelse. Man kan høre musikken direkte eller hente numrene hjem til sin computer eller mobiltelefon.