Nervepirrende budkrig om playboyaktier

Hugh Hefner forsøgte mandag at overtage samtlige aktier i Playboy-koncernen, men endte i en budkrig med ærkerivalen Penthouse, som sendte aktien i vejret med 41 pct.

pix-hefner
Hugh Hefner, manden bag det berømte og berygtede Playboy-magasin. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRUNO BEBERT

Selvom Hugh Hefner er 84 år gammel, har han ingen planer om at drosle ned foreløbigt.

Den amerikanske voksenunderholdningsguru og grundlægger af Playboy-koncernen er endt i en intens krig om magten i koncernen med sin gamle rival Penthouse, som mandag sendte playboyaktien i vejret med 41 procent til det højeste niveau i to år.

Højest uventet forsøgte Hefner at købe de resterende aktier i selskabet til langt over markedsprisen og uden at orientere bestyrelsen, så han kan afnotere Playboy fra børsen og få mere magt over selskabet.

Blot få timer senere forsøgte Playboys mangeårige konkurrent Penthouse at overbyde Hefner, hvilket sendte aktien opad.

Vil have alt magt selv

Hefner ejer allerede 69,5 pct. af A-aktierne og 27,7 pct. af B-aktierne i selskabet, hvilket giver ham stemmeflertal og absolut magt. Men Playboykoncernen lider under skiftet fra udgivelse af traditionelle tidsskrifter til digitale satsninger og havde et underskud på omkring 80 mio. kroner i 2009.

Efter pres fra investorer og analytikere har Playboy siden fået ny direktør og har skåret kraftigt i omkostningsniveauet, hvilket har mindsket underskuddet til omkring fem millioner kroner i første kvartal af 2010.

Flere iagttagere gætter nu på, at Hefner forsøger at overtage hele selskabet, fordi han vil høste samtlige frugter fra optimeringen af selskabet, og samtidig undgå søgelyset fra analytikerne i Wall Street.