Nemlig.com tæt på at runde en milliard

Det fremadstormende online-supermarked når milliardomsætning i år, siger stifter Stefan Plenge. Virksomheden må dog æde et stort tab efter massive investeringer.

Foto: Nikolai Linares. Nemlig.com tæt på at runde en milliard. Det fremadstormende online-supermarked når milliardomsætning i år, siger stifter Stefan Plenge. Virksomheden må dog æde et stort tab efter massive investeringer.
Læs mere
Fold sammen

Det koster at vokse. Det må det førende online-supermarked Nemlig.com sande. Sidste år gav en vækst i omsætningen på 150 procent, men et tab på bundlinjen på knap 31 millioner kroner.

Omsætningen holdes hemmelig af konkurrencehensyn. Men den nærmer sig med hastige skridt milliarden, fortæller stifter og medejer Stefan Plenge.

»Vi omsatte for et meget stort trecifret millionbeløb sidste år, og vi har en klar forventning om, at vi i 2015 mindst kommer til at vokse 100 procent igen, så vi kommer over en milliard kroner i omsætning,« siger Plenge.

2014 var et begivenhedsrigt år. Her købte Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen sig ind i Nemlig.com, som han i dag ejer 49 procent af. Resten er ejet af Stefan Plenge. Sammen  igangsatte de to for et år siden en ny investeringsoffensiv for at tage Nemlig.com til næste niveau, fortæller Stefan Plenge.

»Gennem hele 2014 har vi løftet os betydeligt. Det var en beslutning, Anders og jeg tog i starten af året sidste år, fordi vi tror rigtigt meget på det her marked. Det kræver store investeringer, og det er det, man ser med i årsregnskabet med et underskud på knap 31 millioner kroner,« siger Stefan Plenge.

Underskuddet får ham ikke til at ryste på hånden.

»Det er selvfølgelig mange penge, men det gør vi med helt åbne øjne. Det er et bevidst, strategisk træk for at vi i år kan tilbyde et endnu stærkere koncept til kunderne. Vi kommer til at få et signifikant bredere varesortiment, som gør det endnu mere spændende at handle hos os,« siger Stefan Plenge, der er glad for de muligheder, som den store investering fra Holck Povlsen giver.

»Vi fik pludselig mulighed for at investere i et langt stærkere logistik-setup, og vi er i gang med at lægge sidste hånd på en ny logistikcentral. Vi investerer massivt i nye it-systemer, som vil gøre det muligt at vokse forretningen betydeligt, og så øgede vi sidste år medarbejderstaben med 100 nye medarbejdere, så vi har 400 ansatte i dag,« siger Stefan Plenge.

I 2015 skal virksomheden vokse yderligere, og det betyder også flere investeringer.

»Hovedfokus er at blive ved med at booste Nemlig.com til nye niveauer. Potentialet er så kæmpestort på det her marked. Dagligvarehandel er det største detailmarked overhovedet og der skal vi have en god andel,« siger Plenge.

Nemlig.com udvidede sidste år bl.a. med et koncept, der muliggør at forbrugere kan bestille og få levering samme dag.

»Det kræver meget store investeringer at udleve det potentiale, der er. Det satte jeg mig sammen med Anders og talte om, da han kom om bord sidste år. Det er den investeringsoffensiv, vi har taget første skridt af, men det skal følges op med en række store investeringer i horisonten, som vi har en plan for og kapital til at føre ud i livet,« siger Stefan Plenge.