NemID mindsker danskernes spillelyst

Kravet om brug af NemID får netbrugerne til at spille mindre hos de private udbydere, efter det blev indført i forbindelse med liberaliseringen af spillelovgivningen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsigten til at logge på med NemIDs nøglekort, hver gang man vil sætte penge på højkant, slukker spillelysten hos mange.

Sådan lyder konklusionen i en brugerundersøgelse, som firmaet Maxus Research har foretaget for spillefirmaet Ladbrokes. 25,8 pct. af 278 adspurgte nævner NemID som stopklods for at sætte penge på spil, skriver Jyllands-Posten.

De personer, der spille mindre, spiller således næsten halvt så meget som tidligere, og det er kritisk, mener Ladbrokes landechef Richardt Funch.

"Det siger sig selv at brugeroplevelsen bliver mere tung, når en spiller skal have sit NemID op af lommen, hver gang man skal på nettet og spille," siger landechefen til Jyllands-Posten.

"Hvis statens formål med det nye spillemarked var, at danskerne skulle spille mindre, så har indførslen af NemID været et succesfuldt værktøj. Men vi har en stærk formodning om, at formålet har været at holde danskernes spilleforbrug på minimum samme niveau, som før den nye lovgivning, for at spil kan fortsætte med at skabe givtige indtægter til statskassen," siger Richardt Funch.

Ladbrokes foreslår, at man fremover kun bruges NemID, når man overfører penge til sin spillekonto. Spillemyndgiheden under Skat er villig til at se på systemet, men gør det klart at der ikke lige nu er noget konkret på banen.

"Vi har umiddelbart ingen planer om at ændre på reglerne, men vi har i hele forløbet med den nye spillelovgivning haft en god dialog med spiludbyderne, så henvender de sig, kigger vi på det," siger kontorchef Jan Madsen til Jyllands-Posten.