Nej til TV 2s sportskanal

De kommende sportskanaler TV 2 Sport og TV 2 Sport Xtra er groggy, allerede før de er begyndt.

Kanalerne skal sende fra 1. marts, men en stor del af de kunder, som skal finansiere kanalernes trecifrede millionbudget, vil ikke betale prisen, skriver Ekstra Bladet.

Det viser en rundringning, avisen har foretaget til en række af Danmarks største antenneforeninger. Holdningen går lige fra negativ til direkte afvisende over for TV 2 Sport.

Kanalerne forlanger, efter hvad der indtil nu er oplyst, ca. 25 kroner ekstra om måneden, for at man kan se fire ugentlige superliga-kampe, to Champions League-kampe per runde, Tour de France og hele Wimbledon-turneringen eksklusivt.

I dag er sporten på TV 2 gratis, mens man betaler ca. fem kroner om måneden for at se Viasats sportskanaler.

Den nye pris på 25 kroner skal være med til sikre TV2 Sport mere end 200 millioner kroner årligt.

Groft sagt skal kanalerne indsmigre sig hos to nøgleparter:

TDC Kabel TV, som sikrer kabel-TV til en million husstande, og landets antenneforeninger, der har 425.000 husstande som medlemmer.

Direktøren i TDC Kabel TV Niels Breining mener, at TV 2s sportskanaler er for dyre. Det samme siger landets næststørste antenneforening:

- TV 2 og Viasat skal ned på et mere realistisk prisleje. Hvis du samler sporten fra Viasat og TV 2, skal der sgu være en god forklaring på, at man vil have en pris, som er fire gange så høj. Pris og kvalitet må hænge sammen, og det tror jeg ikke, det gør her, siger Ole Davidsen, formand for Aalborg-Nørresundbys Antenneforening med 50.000 husstande som medlemmer.

Konkurrencestyrelsen vurderer stadig, om TV 2s og MTGs samarbejde om sportskanalen bliver for monopolagtigt. Derfor er cheferne for de to kanaler låst omkring kanalen og deres hensigter med den.

TV 2-direktør Per Mikael Jensen siger:

- Vi er slet ikke gået i gang med at forhandle med antenneforeningerne endnu. Lige så snart, vi gør det, er jeg sikker på, antenneforeningerne vil synes, at sportskanalen er spændende både på pris og indhold.

Indtil videre har Konkurrencestyrelsen forbudt TV 2/Viasat at sælge kanalen. De må kun sporadisk informere antenneforeninger, ligesom man har fået lov til at lede efter en direktør for kanalen.

Derfor kan premiere-datoen 1. marts rykkes.

Kilde: Ekstra Bladet