Nej tak til EUs bredbåndsmilliarder

Selv om Helge Sanders bredbåndsudvalg for nyligt konklucerede, at Danmark kan profitere voldsomt at høje bredbåndshastigheder, har Danmark alligevel ikke søgt i EUs bredbåndspulje. Det vækker undren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Superhurtigt bredbånd er fremtidens livsnerve i det danske samfund. Det er gang på gang budskabet fra regeringen. Alligevel har Danmark ikke udnyttet muligheden for at få EU- tilskud til planerne om at få hurtige bredbåndsforbindelser ud i alle afkroge af landet. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

EU-Kommissionen har netop fordelt 2,7 mia. kr. til bredbåndsprojekter i landdistrikterne i 17 medlemslande. Mens lande som Sverige, Finland, Tyskland og Storbritannien får en halv mia. kr. til bredbåndsudrulning i yderområderne, har Danmark ikke søgt om EU-penge. Heller ikke selv om en ny rapport fra Højhastighedskomiteen viser, at bredbåndsudbygningen i landdistrikterne er på vej ud på et sidespor.

»Det er hovedrystende, at Danmark ikke har søgt en eneste krone til at give flere danskere, især i yderområderne, adgang til højhastighedssamfundet,« siger Thomas Woldiderich, konsulent i Dansk Energi.

Højhastighedskomiteen, som er nedsat af videnskabsminister Helge Sander (V), anbefaler direkte, at kun 80 pct. af danskerne fremover skal have adgang til højhastighedsforbindelser.