Nej Tak-klistermærker og Post Danmark gør ondt på medieselskab

North Medias årsregnskab for 2015 viser en nedgang i omsætningen og et minus på bundlinjen, og 2016 ser ud til at blive endnu værre. Nej tak-klistermærker på postkasserne og prisdumping fra Post Danmark nævnes som to af selskabets problemer.

North Medias årsregnskab for 2015 viser en nedgang i omsætningen og et minus på bundlinjen, og 2016 ser ud til at blive endnu værre. Nej tak-klistermærker på postkasserne og prisdumping fra Post Danmark nævnes som to af selskabets problemer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nettoomsætningen dalede til 1012,4 mio. kr. fra 1073,7 mio. kr. i 2014, hvilket blandt andet skyldes et fald i omsætningen hos FK Distribution, blandt andet på grund af flere "nej tak"-klistermærker på postkasserne.

»FK Distributions omsætning faldt med 8 pct. på grund af fortsat pris- og markedsfald samt stigning i antallet af Nej Tak-husstande,« skriver North Media i regnskabet.

Driftsresultatet (EBIT) vendte til minus 20,1 mio. kr. fra et plus på 47,7 mio. kr. i 2014. En af årsagerne var lavere omsætningsvækst end ventet på et par af North Medias hjemmesider, mens også en stigning i markedsføringsomkostningerne har trukket resultatet ned.

»Resultatforværringen skyldes primært lavere omsætningsvækst end forventet på Ofir og Boligportal samt i mindre grad øgede markedsføringsomkostninger på håndværker.dk. I 2014 var EBIT før særlige poster på onlinesegmentet på minus 8,2 mio. kr.,« skriver North Media.

North Media venter i 2015 et fald i omsætningen til mellem 880 og 930 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) ventes af lande mellem minus 20 og minus 50 mio. kr.

»Det er lavere end i 2015 og skyldes primært omsætningstilbagegang på FK Distribution på grund af fortsat prisdumping fra Post Danmark og heraf følgende tab af markedsandele,« skriver bestyrelsesformand Richard Bunck blandt andet.