Nedturen fortsætter: Novo-aktien er årets boksebold

Den ellers så sejrsvante Novo-aktie er røget ned i et sort hul. Efter sidste uges rædselsregnskab indtager Novo Nordisk-aktien nu den knap så ærefulde plads som årets dårligste investering i det danske eliteindeks.

Novo-aktien har indtil videre haft et forfærdeligt 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorer med forkærlighed for Novo Nordisk har indtil videre haft et skrækkeligt år. Efter sidste uges elendige regnskab har aktien fået så store klø, at Novo har fået barberet mere end 150 milliarder kroner af sin markedsværdi. Det svarer nogenlunde til værdien af Carlsberg og Lundbeck – til sammen.

Kigger man på alle medlemmerne af den eksklusive C20-klub stikker Novo ud som den absolut dårligste aktieinvestering indtil videre i 2016. Novo-aktien er siden nytår faldet med mere end 23 pct. Den næst dårligste aktie er Nordea, der er faldet med 18 pct., mens et andet medlem af Novo-familien, Novozymes, følger lige efter med et fald på godt 12 pct.

I den modsatte ende af skalaen finder vi biotekselskabet Genmab, der helt i toppen i C20-indekset er steget med over 23 pct. indtil videre i 2016. Genmab havde under finanskriseårene kurs mod kollaps, men står i dag over for et globalt gennembrud med et nyt kræftmiddel mod knoglemarvskræft. Det gjorde, at biotekselskabet steg med mere end 150 pct. sidste år.

2015 var også et godt for Novo, da insulinkæmpen fra Bagsværd øgede sin markedsværdi med langt over 350 milliarder kroner. Værdien af de danske eliteaktier steg sidste år med omkring 600 milliarder kroner.

I år ser formkurven for C20 Cap-indekset noget anderledes ud, da det danske eliteindeks indtil videre er faldet med små to pct. – ikke mindst på grund af nedturen for Novo Nordisk.