Nedtur for Mærsks private guldkalv

Mærsks mæglerselskab, Maersk Broker, fik trods omsætningsfremgang et mindre plus på bundlinjen end årene før. Forventningen er dog, at bundlinjen vil rette sig op igen. (Opdateret kl. 08:15)

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Broker kom ud af 2010 med det dårligste resultat i fem år. Trods en omsætningsfremgang på knap ti procent til 473 millioner kroner lander årets resultat på 131 millioner kroner efter skat. I 2009 endte resultatet på 155 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, der netop er blevet offentliggjort.

Maersk Broker er Mærsks skibsmæglervirksomhed. Selskabet opererer i en lang række lande i både Europa, Nordamerika og Asien og er blandt verdens største. Selskabet med hovedsæde på Midtermolen på Østerbro er ikke en del af A.P. Møller - Mærsk-imperiet, men en selvstændig og  privatejet virksomhed ejet af Mærsk-familien.

Det svage 2010-resultat var forventet. Årsagen til bundlinjefaldet skal findes over en bred kam, idet der både er mindre finansielle gevinster og højere omkostninger. Det er specielt personaleomkostningerne, der trækker ned, da de er over 50 millioner kroner højere i 2010 end året før.

Se billederne: De arver magten i Mærsk

Maersk Broker har længe været Mærsk-familiens guldkalv, der taktfast har leveret millionoverskud til familiens medlemmer. Det har også været tilfældet i de netop overståede kriseår, hvor bl.a. containervirksomheden måtte gå i rødt.

Trods resultatdykket kan kan familien dog også i år sætte millioner banken på Maersk Brokers bekostning. Selskabet sætter 60 millioner kroner af overskuddet til side som reserve, mens resten udloddes til ejerne.

Selskabet forventer, at omsætningen vil fortsætte med at stige i 2011, og at det også vil vise sig på bundlinjen, der forventes at ende over 2010-niveau.