Nedtælling til ny Danske Bank-gyser

I morgen sender Straarup og co. regnskabet for årets første halve år på gaden. Et dårligt regnskab kan trykke hele den danske finanssektor.

Et dårligt regnskab fra Holmens Kanal i morgen tidlig kan sende de danske finansaktier i gulvet.

Der er nemlig fortsat stor usikkerhed om, hvor alvorlig krisen har bidt sig fast i bankernes udlån, og med en markedsandel på knap en tredjedel af markedet fungerer Danske Bank som en pejlestok i markedet. Det påpeger flere analytikere over for epn.dk.

”Det vigtigste i Danske Bank-regnskabet er fortsat tabene, og at de viser en nedadgående trend. Hvis banken har høje tab i Danmark eller udtaler sig negativt om udviklingen i Danmark, kan det have en negativ indflydelse,” siger analytiker Jakob Brink fra Handelsbanken.

Fokus vil dog være rettet på bankens udvikling på det hjemlige danske marked.”Med så stor en markedsandel er det klart, at Danske Bank er kendetegnende for markedet. Hvis den har stigende tab, så er der stor sandsynlighed for, at andre også har det. Hvis tabene er bredt funderet på det danske marked, kan det have en kurseffekt på andre banker, men hvis det omvendt er påvirket af udlandet eller store kunder, har det ikke den store effekt,” siger analysechef Stig Nymann fra Lån & Spar Bank til epn.dk.