Nedtælling for Lindøværftet skudt i gang

Tiden er ved at løbe ud for det kriseramte Lindøværft, hvor den vanskelige situation i de seneste måneder er blevet stærkt forværret af den finansielle krise.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
I morgen mødes bestyrelsen for at vedtage en ny strategi og diskutere mulighederne for værftets overlevelse.

Værftet, der er ejet af A.P. Møller-Mærsk, lukker tidligst i 2010, og sker det, vil det være en af danmarkshistoriens største fyringsrunder nogensinde. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Børsen erfarer, at beslutningen om at lukke værftet endeligt træffes inden for de nærmeste måneder, men at en lukning bliver alvorligt overvejet blandt topcheferne hos A.P. Møller-Mærsk.

Centrale kilder på Lindøværftet bekræfter over for Børsen, at værftets bestyrelse i morgen vedtager en ny strategi, der som tidligere omtalt i Børsen betyder, at værftet opgiver den årelange tradition med at bygge store container- og tankskibe - og dermed lukker et centralt kapitel i dansk værftshistorie.

»Det er korrekt, at der er et bestyrelsesmøde onsdag,« siger en kilde.Værftets bestyrelsesformand, Lars-Erik Brenøe, der samtidig er personlig assistent for skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, ønsker ikke at udtale sig om der er et bestyrelsesmøde i morgen.