Nedskrivninger tynger Møns Bank

Banken fastholder forventningerne, men nedskrivninger på udlån endte i de første tre kvartaler med at tynge regnskabet med 48,5 mio. kr.

Foto: Torben Christensen. Dronning Alexandrines Bro (også kaldet Mønbroen) er en buebro, der spænder over Ulvsund med fæste ved Kalvehave på Sjælland og Koster på Møn. Møns Bank har den seneste tid haft det vanskeligt og nedskriver endnu en gang.
Læs mere
Fold sammen

Møns Bank har i årets første ni måneder været presset på bundlinjen som følge af voldsomt stigende nedskrivninger i perioden.

Det fremgår af bankens regnskab mandag.

Nedskrivningerne på udlån endte i de første tre kvartaler med at tynge regnskabet med 48,5 mio. kr. Det er en markant stigning fra 15,4 mio. kr. i samme periode året før.

Bedre er det gået med basisindtægterne, der landede på 95,6 mio. kr. mod knap 79 mio. kr. i de første ni måneder af 2012.

Møns Bank må dog se et underskud på 9,7 mio. kr. efter perioden. Dermed er fortegnet byttet ud i forhold til 2012, hvor banken havde et plus på 9,5 mio. kr.

Møns Bank fastholder forventningerne til 2013 og ser dermed stadig et resultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat omkring 40-45 mio. kr.