Nedskrivninger skærer dybt i overskuddet hos HSBC

Nedskrivninger i Europa og sløv økonomisk vækst på nøglemarkeder som Hongkong og Storbritannien medvirkede til, at overskuddet hos storbanken HSBC blev mere end halveret i 2016. Det skriver Financial Times.

Nedskrivninger i Europa og sløv økonomisk vækst på nøglemarkeder som Hongkong og Storbritannien medvirkede til, at overskuddet hos storbanken HSBC blev mere end halveret i 2016. Det skriver Financial Times. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overskuddet før skat endte på 7,1 mia. dollar, mindre end halvdelen af analytikernes prognose på 14,4 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Thomson Reuters. I 2015 endte overskuddet før skat på 18,9 mia. dollar.

Faldet i overskuddet skyldes især en nedskrivning af goodwill hos HSBC's private banking-afdeling i Europa, der løber op i 3,2 mia. dollar, samt sløv økonomisk vækst i Hongkong og Storbritannien.

Bankens administrerende direktør, Stuart Gulliver, annoncerede i forbindelse med regnskabet, at der skal skæres yderligere en mia. dollar af omkostningerne, så HSBC's besparelsesprogram nu lyder på 6 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

HSBC har tidligere meldt ud, at bestyrelsesformand Douglas Flints afløser ville blive fundet i 2017, men Stuart Gulliver siger i forbindelse med regnskabet, at Flints afgang kan blive udskudt til 2018, hvis afløseren ikke findes i tide.

Investorerne kvitterer for dagens regnskab med et kursfald på 6,3 pct. til 6,68 pund per aktie på børsen i London tirsdag. Aktien er steget støt siden Brexit-afstemningen i juni sidste år.