Nedskrivninger skærer dybt i overskuddet hos HSBC

Nedskrivninger i Europa og sløv økonomisk vækst på nøglemarkeder som Hongkong og Storbritannien medvirkede til, at overskuddet hos storbanken HSBC blev mere end halveret i 2016. Det skriver Financial Times.

Nedskrivninger i Europa og sløv økonomisk vækst på nøglemarkeder som Hongkong og Storbritannien medvirkede til, at overskuddet hos storbanken HSBC blev mere end halveret i 2016. Det skriver Financial Times. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA

Overskuddet før skat endte på 7,1 mia. dollar, mindre end halvdelen af analytikernes prognose på 14,4 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Thomson Reuters. I 2015 endte overskuddet før skat på 18,9 mia. dollar.

Faldet i overskuddet skyldes især en nedskrivning af goodwill hos HSBC's private banking-afdeling i Europa, der løber op i 3,2 mia. dollar, samt sløv økonomisk vækst i Hongkong og Storbritannien.

Bankens administrerende direktør, Stuart Gulliver, annoncerede i forbindelse med regnskabet, at der skal skæres yderligere en mia. dollar af omkostningerne, så HSBC's besparelsesprogram nu lyder på 6 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

HSBC har tidligere meldt ud, at bestyrelsesformand Douglas Flints afløser ville blive fundet i 2017, men Stuart Gulliver siger i forbindelse med regnskabet, at Flints afgang kan blive udskudt til 2018, hvis afløseren ikke findes i tide.

Investorerne kvitterer for dagens regnskab med et kursfald på 6,3 pct. til 6,68 pund per aktie på børsen i London tirsdag. Aktien er steget støt siden Brexit-afstemningen i juni sidste år.