Nedskrivninger gav tysk energikæmpe underskud på 52 mia. kr.

Nedskrivninger på 8,8 mia. euro sætter i dybe spor i onsdagens regnskabsfremlæggelse fra det tyske energiselskab E.On, som af den årsag kom ud af året med et nettounderskud på 7 mia. euro, svarende til cirka 52 mia. kr.

E.On CEO Johannes Teyssen. Fold sammen
Læs mere
Foto: INA FASSBENDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge et estimat fra Bloomberg News havde analytikerne "blot" ventet et underskud på 6,4 mia. euro.

Nedskrivningerne, hvor 8,3 mia. euro blev annonceret i november, relaterer sig til primært til værdiforringelser på selskabets kul- og gasfyrede kraftværker. Sorteres nedskrivningerne fra, ser tallene mere tilforladelige ud.

Energiselskabets driftsindtjening, EBITDA, faldt 10 pct. til 7,6 mia. euro, mens det underliggende nettoresultat på 1,6 mia. euro var på niveau med overskuddet året før. På forhånd havde selskabet meldt forventninger ud om et EBITDA på 7-7,6 mia. euro og et underliggende nettoresultat på 1,4-1,8 mia. euro.
Analytikerne havde estimeret et EBITDA på 7,28 mia. euro og et underliggende nettoresultat på 1,54 mia. euro. E.On foreslår udbetaling af et udbytte på 0,50 euro per aktie, hvilket svarer til 60 pct. af det underliggende nettoresultat.

For 2016 venter E.On en nedgang i EBITDA-resultatet til mellem 6 og 6,5 mia. euro, mens det underliggende nettoresultat ventes at svinde ind til 1,2 til 1,6 mia. euro.

Det tager ifølge selskabet afsæt i, at de første måneder af 2016 har budt på lavere energipriser, yderligere fald i gaspriserne og en vedholdende svag rubel.