Nederlag kan splitte GN Store Nord i to dele

Sonova er ikke længere interesseret i at købe GN ReSound efter nederlaget ved en tysk domstol. Sagen kan ende med, at GN-aktien spaltes i to forskellige aktier.

En domstol i Düsseldorf har foreløbigt blokeret for sammenlængningen af GN ReSounds aktiviteter med Sonovas - det tidligere Phonak. Afgørelsen betyder, at Sonova nu trækker sig fra hele handlen, der skulle have indbragt det danske høreapparatselskab 15,5 milliarder kroner.

Det nederlag koster GN dyrt, og det kan ende med, at selskabet vælger at spalte aktien i to forskellige selskaber: Høreapparaterne i GN ReSound og headset i GN Netcom

"Hvis transaktionen opgives, vil GN forfølge alle strategiske muligheder, herunder men ikke begrænset til en børsnotering af GN Store Nord i to særskilte enheder," skriver GN Store Nords bestyrelsesformand Mogens Hugo Jørgensen i en meddelelse til børsmarkedet.

Sagen ved domstolen i Düsseldorf var et forsøg på at få en foreløbig godkendelse til fusionen, så man slap for en lang ventetid på den egentlige appelsag.

"Transaktionen med Sonova har frist 15. august 2007, hvorefter begge parter ensidigt kan ophæve aktiekøbsaftalen. GN overvejer at foretage yderligere retslige skridt vedrørende retssagen i Tyskland i perioden indtil 15. august, hvor GN vender tilbage med yderligere information i halvårsrapporten," hedder det videre.

Men det er ganske givet forgæves: Sonova har allerede opgivet at gennemføre købet af ReSound.

- Da en længere appelsag i Tyskland kan tage måneder eller år vil Sonova aflyse overtagelsen den 15. august. En overtagelse af GN Resound vil således ikke længere blive forfulgt, skriver Sonova i en meddelelse.

Ifølge RB-Børsen har fiaskoen kostet Sonova 36 mio. schweizerfranc, hvilket svarer til 163 mio. kroner. GN oplyser ikke, hvad aflysningen af salget har kostet.