NCC's danske forretning viste fremgang

Den svenske entreprenørkoncern NCC's danske afdeling har i årets tredje kvartal haft travlt med høj aktivitet på de danske byggepladser og veje. Over årets første ni måneder er omsætningen og indtjeningen steget, mens ordreindgangen er faldet.

NCC lancerer i slutningen af året en ny strategi, og i den forbindelse vil der nu blive taget yderligere tiltag i regnskabet, forklarer selskabets topchef, Peter Wågström. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det fremgår af regnskabet fra NCC Danmark.

- Regnskabet er et udtryk for høj aktivitet i alle dele af forretningen. Det gælder både produktion af samfundsmæssigt værdifulde opgaver, som for eksempel store boligbyggerier og vejopgaver, men også udvikling af nye, interessante projekter indenfor blandt andet energirenovering og klimatilpasning, siger den administrerende direktør for NCC Construction, Klaus Kaae, i regnskabet.

Omsætningen i kvartalet endte på 1,4 mia. kr. mod 1,8 mia. kr. i tredje kvartal sidste år. Samlet set voksede omsætningen over de første ni måneder af året dog 9 pct. til 4,5 mia. kr.

Indtjeningen steg i kvartalet 5 pct. til 109 mio. kr.

Mens den danske forretning udviklede sig godt, så gik det lidt ringere for hele den samlede koncern, der samlet set kom ud af årets tredje kvartal med et resultat før skat, der skuffede analytikerne.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Resultat før skat endte i perioden på 808 mio. svenske kr. Til sammenligning var der estimeret et resultat før skat på 1,07 mia. svenske kr.

Resultatet efter skat endte på 647 mio. svenske kr., mens indtjeningen per aktie landede på 5,98 svenske kr.

NCC's ordreindgang steg i tredje kvartal til 13,0 mia. svenske kr. mod 12,4 mia. svenske kr. i samme kvartal sidste år.

Selskabet lancerer i slutningen af året en ny strategi, og i den forbindelse vil der nu blive taget yderligere tiltag, forklarer selskabets topchef, Peter Wågström, i regnskabet.

NCC's B-aktie falder fredag formiddag 5,4 pct. til 258,50 svenske kr. på børsen i Stockholm efter regnskabets offentliggørelse.