Naturgaskunder sparer 80 millioner

Forbrugerne af naturgas har udsigt til store besparelser efter Energiklagenævnets stadfæstelse af tidligere afgørelse fra Energitilsynet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbrugerne af naturgas kan se frem til lidt ekstra midler på kistebunden.

Det er resultatet af en afgørelse fra Energiklagenævnet, der sikrer forbrugerne af naturgas op mod 80 millioner kroners besparelse.

Afgørelsen er samtidig en stadfæstelse af Energitilsynets afgørelser omkring effektivisering og fastlæggelse af indtægtsrammer for de selskaber, der distribuerer naturgas til forbrugerne.

Energitilsynets effektivitetskrav til distributionsselskaberne vil spare naturgaskunderne for mindst 23 millioner kroner fra 2006 til 2009. I samme periode vil fastsættelsen distributionsselskabernes forrentning af nyinvesteringer spare forbrugerne for knap 60 millioner kroner i forhold til den forrentning, som selskaberne havde ønsket at kræve ind.

Afgørelsen møder tilfredshed fra Konkurrencestyrelsen.

”Jeg er meget tilfreds med, at Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelser. Det betyder besparelser for forbrugerne, en rimelig indtjening i branchen og årlige effektivitetsforbedringer”, siger vicedirektør Finn Dehlbæk fra Konkurrencestyrelsen.

Afgørelsen er et svar på en klage fra DONG Gas Distribution A/S, HNG/Midt-Nord I/S og Naturgas Fyn A/S, der klagede over størrelsen af lofterne. Især de indeholdte effektiviseringskrav og forrentningen af nyinvesteringer.