Natteravne får flere døgnåbne Netto-butikker

Dansk Supermarked har oplevet så stor succes med at åbne Netto og Bilka hele natten, at to nordsjællandske butikker nu åbner dørene for natteravne på indkøb.

Nu blliver det muligt at handle ind døgnet rundt i to nordsjællandske Netto-butikker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tiderne, hvor indkøb skulle presses ind mellem arbejde, fodboldtræning og aftensmad, ser ud til at være en saga blot.

Dansk Supermarked har oplevet så stor succes med deres døgnåbne butikker, at to nordsjællandske Netto-butikker natten mellem den 31. marts og 1. april bliver til døgnåbne supermarkeder. I forvejen holder seks Netto-butikker døgnåbent – fire i og omkring København,  en i Aarhus og en i Odense.

Og natteravnene holder medarbejderne beskæftigede natten igennem.

»Der er kunder i alle døgnets timer. I mindre omfang end i dagtimerne, men det er meget sjældent, de står tomme,« fortæller Martin Aamand, der er kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked.

»Det er mange forskellige slags mennesker, der køber ind om natten. Vi ser mange børnefamilier sent om aftenen eller meget tidligt om morgenen, som bedre kan få hverdagen til at hænge sammen, når de køber ind på skæve tidspunkter. På Rådhuspladsen er mange på vej til eller fra byen. Der er også de, der arbejder om natten,« siger han.

Han fortæller, at Dansk Supermarked ikke fører statistik over natteshopperne, men han konstaterer, at det er nok til at holde butikkerne i gang. Desuden er det butikker, hvor der er så travlt i løbet af dagen, at medarbejderne ikke kan nå rengøring og varepåfyldning i dagtimerne. Men i nattens mulm og mørke er der tid til at få butikkerne til at stråle.

Ugens indkøb klares på en nat
I starten af december 2015 var Bilka i Field’s på Amager det første store varehus, der forsøgte sig med at holde døgnåbent. Beslutningen om at gøre den travle Bilka døgnåben var strategisk lagt i december, hvor mange mennesker strømmer til for at købe ind til både jul og nytår.

»Vi har rigtig gode erfaringer fra den døgnåbne Bilka. Der er flere kunder, end vi havde regnet med. Mellem jul og nytår oplevede vi en markant større omsætning end forventet,« fortæller Martin Aamand.

»I Bilka oplever vi kunder, som gør hele deres ugentlige indkøb efter kl. 24 eller før k. 06. Så kan de gå i ro og mag og finde de varer, der er på tilbud,« siger han.

Tre måneder efter Field’s slog dørene op for natteindkøb kan Dansk Supermarked endnu ikke sige, om det bliver en permanent løsning for natteravnene og de travle at købe ind døgnet rundt i det store varehus i Field’s.

»Det er stadig for tidligt at sige, om det kan betale sig at holde Bilka i Field’s døgnåbent i det lange løb. Vi har brug for et større sammenligningsgrundlag. Men indtil videre overstiger omsætningen klart vores forventninger,« siger Martin Aamand.

Det er Netto-butikkerne på Holmensvej i Frederikssund og på Skansevej i Hillerød, der holder åbent hele natten.