Natten til mandag udløste Bitcoin-rus børspause - to gange

Bitcoin-futures startede med et brag på børsen og to gange gik handlen midlertidigt i stå.

Arkiv: Bitcoin ramte natten til mandag den Chicago-baserede børs CBOE. Det gik for vildt for sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bitcoin ramte det amerikanske marked hårdt under sin debut på børsen Cboe Global Markets Inc.

To gange blev handlen midlertidigt bremset, og Cboe's hjememeside oplevede forsinkelser og udfald på grund af den store efterspørgsel.

Det skriver Bloomberg. Ifølge dem oversteg mængden af handler forventningerne. Bitcoin-futures steg med så meget som 25 procent under dens debut på Cboe-børsen.

Lanceringen af Bitcoin-futures på et etableret, reguleret marked er et stort skridt for den populære digitale valuta. Indtil nu har Bitcoin-handlen i højere grad henvendt sig til investorer med villighed til at gå ind på uregulerede markeder, hvor der blandt andet har vist sig at være risiko for at få stjålet sine digitale mønter ved hackerangreb.

Bitcoin-futures med udløb i januar blev lanceret på markedet til 15.000 dollar og skiftede ifølge Bloomberg senest hænder ved 16.318 dollar. Undervejs nåede Bitcoin-futures med udløb i januar helt op på 17.780 dollar.

Cboe måtte altså to gange sige stop for handlen. Det gør de for at bremse for store udsving ved at standse alle transaktioner i to minutter, hvis priserne falder eller stiger med mere end ti pct. Hvis priserne skulle rykke sig med 20 pct., bremser Cboe handlen i fem minutter.

Ifølge Joe Van Hecke, partner i Grace Hall Trading LLC, var det ret let at handle med valutaen.

»Jeg tror markedet vil blive robust med tiden,« siger han ifølge Bloomberg.

Det er ikke første gang, at den vilde stigning på Bitcoin-kursen trækker overskrifter verden over. Torsdag fik en stigning på 40 procent på 40 timer alarmklokkerne til at ringe hos flere med frygt for, at Bitcoin-boblen kan eksplodere når som helst.

Selv blandt fortalere for kryptovalutaen, får de vilde stigninger alarmklokkerne til at ringe.

»Jeg er 90 procent sikker på, at det her er en boble,« sagde Stephen Pair, direktør for BitPay, en virksomhed, der faciliterer betalinger med Bitcoin for virksomheder, til Wall Street Journal.

Nordea-topchef Casper von Koskull kaldte i sidste uge Bitcoin en »joke og en absurd konstruktion«.