Natteliv med trommeslag og sprøjtende champagne

Uge 29 er på sit højeste, og på diskotek Hyttefadet i Gl. Skagen holdes stolte traditioner i live i »Hullet« under restauranten.

Hyttefadet i Gl. Skagen. Foto: Sisse Stroyer Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis nogen troede, at uge 29-gæsterne var blevet trætte at sprøjte med dyr champagne på diskotek Hyttefadet, så må de tro om igen. Traditionen lever i bedste velgående og holdes omhyggeligt i hævd, mens morskaben topper på diskoteket i Gl. Skagen.

Når gæsterne køber en flaske champagne, der er tilstrækkelig dyr og stor, seks liter eller deromkring, serveres den af piger i røde hotpants, mens en trommeslager hamrer en solo i marchtakt, som er tilpasset musikken på diskotekets anlæg. Der afbrændes romerlys, og de øvrige gæster hujer det bedste, de har lært, og rækker deres glas frem for at få del i de dyre dråber. Trommen får også nogle skvæt for at holde skindet sprødt.

En gruppe thailændere, som ankom forleden til Ruths Hotel i fem helikoptere, havde sikret sig et af de dyre borde på Hyttefadet og lærte hurtigt diskotekets stolte champagne-tradition – selv om de virkede en smule trætte efter et par dage i højt gear.

En anden af uge 29s traditioner en golfturneringen i klubben Hvideklit syd for byen. Den afsluttes på Hyttefadet, hvor taberen er iført dametøj – i år en klædelig blåblomstret blazer med matchende nederdel.

Det er imidlertid ikke kun velhavende thailændere, der spenderer kassen på Hyttefadet. I køen udenfor står en flok unge fyre, som har købt et attraktivt bord til 30.000 kr. Et greb i lommen åbenbart – en af dem oplyser, at han tjente sin første million allerede som 21-årig!

Dagen derpå er Gl. Skagen sig selv igen. Solen skinner, freden har sænket sig, ældre mænd kommer cyklende i slidt badekåbe for at hente det bestilte morgenbrød på hotellet. Børne­familier går tur med klapvognen, og Mærsk-formanden Michael Pram Rasmussen pudser sin Porsche. I aften går det løs igen.