Nationalbanken frygter for bankernes liv

Den danske banksektor skal have tilført omkring 70 milliarder kroner, hvis den skal modstå den økonomiske nedtur, vurderer Nationalbanken.

Foto: Scanpix. "Enkelte danske banker vil ikke kunne klare den forventede økonomiske udvikling, som den i dag – med stor usikkerhed – tegner sig," lyder det fra Nils Bernstein.
Læs mere
Fold sammen
Den nye bankpakke skal være på 70 milliarder kroner, hvis den skal sikre, at bankerne ikke bukker under for krisen. Det konstaterer Nationalbanken i sin rapport »Finansiel Stabilitet 2008 - 2. halvår«.

»Enkelte danske banker vil ikke kunne klare den forventede økonomiske udvikling, som den i dag – med stor usikkerhed – tegner sig. Vore stresstest viser, at mange danske banker vil få problemer, hvis de fremadrettet bliver udsat for hårde økonomiske chok,« siger Nationalbankdirektør Nils Bernstein.

Nationalbanken vurderer, at en kapitaltilførsel på 70 milliarder kroner vil række til at sikre, at landets finansielle institutioner kan modstå kraftige økonomiske chok.

»Det er på den baggrund Nationalbankens opfattelse, at det er fornuftigt, at vi i Danmark gennemfører en midlertidig ordning, hvor der som supplement til den kapital, der kan rejses på det private marked, kan ske en kapitaltilførsel til sunde danske pengeinstitutter på vilkår, der er så tæt på de markedsmæssige som muligt,« siger Nils Bernstein.

Regeringen har lovet bankerne en ny bankpakke senest 1. februar. Forhandlingerne forløber i øjeblikket.