Nasdaq står til historisk bøde for Facebook-fumleri

Problemerne med Facebooks børsnotering får økonomiske konsekvenser for Nasdaq-børsen.

Børsnoteringen af Facebook på Nasdaq i New York gik ikke helt efter bogen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC THAYER

Teknologibørsen Nasdaq står til en bøde på fem millioner dollar for fejl begået i forbindelsen med børsnoteringen af Facebook i maj 2012.

Tekniske problemer betød, at den første dags handel med aktierne blev forsinket. De manglende informationer skabte usikkerhed i markedet, som ikke kunne få bekræftet ordrer, hvilket førte til et samlet tab i omegnen af 500 millioner dollar.

Nu skal Nasdaq altså betale én procent i bøde, men det er ikke nok, siger Scott Saks fra advokatfirmaet Paul Hastings LLP til Wall Street Journal.

”Hvorfor skal banker og mæglere betale for Nasdaqs kaotiske håndtering?”

Hvis Nasdaq bliver idømt en bøde, vil det ikke desto mindre være anden gang, de amerikanske myndigheder gør noget sådant over for en aktiebørs.

Nasdaq er ikke den eneste med tømmermænd efter Facebooks børsnotering. Der verserer i øjeblikket omkring 50 retssager mod Facebook, hvor investorer mener at være blevet ført bag lyset af Mark Zuckerberg & Co.

Facebook skulle angiveligt have tilbageholdt vitale informationer om nye finansielle forecasts i dagene op til børsnoteringen.

Aktien åbnede i sin tid med en pris på 38 dollar og har siden levet en omtumlet tilværelse, hvor der har værete stor usikkerhed om Facebooks indtjeningsmuligheder på længere sigt. Det gælder ikke mindst på de mobile platforme, hvor man ikke har samme tag i annoncekronerne som på det traditionelle internet.

Facebook-aktien koster aktuelt i underkanten af 30 dollar.