Nasdaq køber Boston-børsen

Den amerikanske børs Nasdaq har i dag købt børsen i Boston for 328 millioner kroner. Forhandlingerne har stået på et stykke tid, og det var ventet, at det ville munde ud i et opkøb.

»Nasdaqs øverste chef, Bob Greifeld, siger, at opkøbet af Boston Stock Exchange skal ses som et forsøg på at imødekomme kundernes krav:

»Handlen giver øget likviditet, nye handelsmuligheder og en forbedret handelsplads. Opkøbet af BSE giver vores kunder bedre muligheder for at udføre handler,« siger Bob Greifeld og fortsætter:

»Vi tror, at den anden handelslicens til både aktier og futures sikrer fleksibilitet. Og det er samtidig i forlængelse af vores mission om at være handelsplatform nummer et,« siger Bob Greifeld.

Den teknologi-tunge børs Nasdaq har i længere tid også været med i kampen om at købe den nordiske børs OMX, der også driver børsen i København.

Indtil for nylig var der to bejlere, Nasdaq og børsen i Dubai, der kontrolleres af Dubais emir, Mohammed bin Rashid al Maktoum. De to potentielle købere meddelte for to uger siden, at de havde indgået en strategisk samarbejdsaftale, der i korte træk banede vejen for, at Nasdaq overtog kontrollen med OMX. Men pludselig meldte den amerikanske bankgigant, Citigroup, sig også på banen.

Uanset hvilke hænder, den nordiske børs ender på, er det altså nu lykkes for Nasdaq at købe Boston-børsen.