Napatech firedobler på to år

Iværksætter-virksomheden Napatech har organisationen på plads og er klar til at træde speederen helt i bund i jagten på en firedobling af væksten i løbet af de næste to år.

Nærum-virksomheden Napatech er for alvor parat til at skrue op for væksttempoet, efter en succesfuld integration af en engelsk konkurrent, der blev købt for ni måneder siden. Napatech, der har skabt et programmérbart netkort med en kapacitet på 10 Gigabit per sekund, der løbende i realtid kan analysere trafik i datanetværk, købte i marts sidste år den engelske konkurrent Xyratex.

Opkøbet gav adgang til en helt ny gruppe af kunder, der købte 1Gigabit netkort men også efterspurgte 10 Gigabit netkort.

"Vi overtog alle kunderne og det gode er, at de er fortsat med at være kunder hos os. Man kan altid blive lidt nervøs omkring, hvorvidt de vil blive ved et nyt firma fra lille Danmark, men de ville de altså godt," siger Erik Norup som er både Marketing direktør i Napatech Danmark samt Direktør i Napatech´s amerikanske datterselskab. Erik Norup har tidligere været chef i det børsnoterede ventureselskab 2M.

Napatech har kun tre år på bagen, men har allerede skabt en omsætning på et stort tocifret millionbeløb. Selskabet tabte penge sidste år, bl.a. p.g.a. købet af den engelske konkurrent, men Erik Norup fortæller, at driften i de sidste måneder af 2006 var positiv.

"Vi er i den lykkelige situation, at kunderne ringer til os. Og når det er sådan, så skal vi se at få stablet en salgsorganisation på plads. Vi skal være langt mere end de 4 mand vi er i USA for tiden, vi skal mindst være det dobbelte derovre. Næste skridt er så at få øget salget i Europa og Asien," siger Erik Norup til Business.dk. Napatech henter i dag cirka 80 pct. af sin omsætning i USA.

Selskabet er ejet af den pannordiske venturefond Northzone, sammen med den anden aktionær, norske Ferd.

"Vi kunne godt vokse lidt organisk, stille og roligt. Men vi har to valg, enten organisk fremad, eller også så tager vi ny kapital ind og vokser hurtigt. Den beslutning træffer vi i løbet af foråret. Hvis vi skal accelerere virksomheden yderligere, så skal vi nok have mere kapital ind," siger Erik Norup.

Han er glad for, at Napatech er kommet ind i det markedssegment, der kaldes offentlige myndigheder og institutioner.

"Det er helt klart en blåstempling, at man kører i det segment. Meget af anti-terrorlovgivning i den vestlige verden gør, at man analyser trafik i datanetværk, og det er netop regeringsmyndigheder, der sidder med den opgave. Derfor er det særdeles vigtigt for os," siger Erik Norup, der mener, at det er alt for tidligt at tale om en exit for selskabet.