Myndighederne i Beijing bandlyser iPhone

Patentmyndighederne i Beijing har beodret Apple til at stoppe med salget af modellerne iPhone 6 og iPhone 6+.

En patentmyndighed i Beijing har beordret Apple til at stoppe salget af iPhone-modellerne 6 og 6 Plus i byen. Myndigheden mener, at designet i alt for høj grad ligner en kinesisk telefon. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAELA REHLE

Som regel hører vi historierne om, at kinesiske producenter lystigt kopierer vestlige koncepter. Men nu rammer en nyhed med modsat fortegn it-giganten Apple.

En patentmyndighed i Beijing har beordret Apple til at stoppe salget af iPhone-modellerne 6 og 6 Plus i byen. Myndigheden mener, at designet i alt for høj grad ligner en kinesisk telefon.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er endnu uvist, hvor store implikationer salgsstoppet vil have. Nogle mobiltelefon-sælgere i den kinesiske hovedstad har oplyst, at de allerede er stoppet med at sælge telefonen for et måneder siden. Apple stopper snart med at producere begge modeller, da de hører til en tidligere generation af mobiltelefoner.

De to Apple-telefoner skulle krænke et kinesisk patent, som er i hænderne på Shenzhen Baili, der producerer sin 100C smartphone. Det skrev myndighederne i en besked på sin webside den 19. maj.

Udfordringen med bandlysningen er blot den seneste af rækken for Apple i Kina, som er it-gigantens største marked uden for USA. Faldende iPhone-salg i Kina var eksempelvis en vigtig årsag til, at koncernens omsætning i Q1-regnskabet faldt for første gang i 13 år.

Kineserne har også lukket for adgangen til Apples iBooks og iTunes Movies, fordi selskabet ifølge myndighederne ikke har haft de rette licenser.

Apple kan appellere afgørelsen ved en kinesisk domstol.