Myndigheder vil ikke lade Maersk Oil hente olie op

Maersk Oil har måtte skrue olieproduktionen markant ned på grund af krav fra myndighederne i Qatar og Algeriet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Olien er der og det samme er kunderne. Men myndighederne i Algeriet og Qatar, to af de vigtigste produktionslande for A.P. Møller - Mærsks olieselskab Maersk Oil, forhindrer selskabet i at skrue op for produktionen.

I begge lande har myndighederne dikteret produktionsbegræsninger for at holde olieprisen oppe og derfor har Maersk Oil ikke produceret ligeså meget olie og gas som i første halvår sidste år.

Ifølge det nye halvårsregnskab, var Maersk Oils andel af olie- og gasproduktionen i bl.a. Danmark, Qatar og Algeriet 70 mio. tønder olie, et fald på 14 pct. i forhold til året før.

Ifølge halvårsregnskabet er Maersk Oil i tæt kontakt med myndighederne i de to lande, for at diskutere produktionsbegrænsningerne.

Trods produktionsbegrænsningerne, omsatte Maersk Oil for 5,04 mia. dollar i årets første seks måneder, en stigning på knapt en mia. dollar. Stigningen skyldes først og fremmest at prisen på en tønde olie steg med 48 pct. i forhold til året før. Maersk Oil tjente 909 mio. dollar mod 504 mio. dollar i perioden året før.