Myndigheder sætter Amagerbanken under lup

Den trængte Amagerbanken er ved to lejligheder blevet meldt til Finanstilsynet. Samtidig er Bagmandspolitiet i gang med sin undersøgelse af banken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig med, at ledelsen i Amagerbanken er presset ud i en stresset pengejagt, er myndighederne ved at granske den københavnske byggebank for en række forhold, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Avisen er således kommet i besiddelse af to anmeldelser af banken til Finanstilsynet - bl.a. fordi banken er mistænkt for at have uddelt særligt detaljeret materiale til pengestærke investorer, som de private småsparere ikke har haft adgang til.

Alt imens tilsynet netop nu sidder og kigger den tidligere så ekspansive bank efter i sømmene, så har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, netop afhørt erhvervsmanden Per Siesbye for at få hans version af anklagen om, at den amagerkanske bank ifølge Siesbye har anvendt ulovlige metoder i et forsøg på at sælge bankens egne obligationer.

- Det er korrekt, at jeg har afgivet forklaring til Bagmandspolitiet omkring Amagerbanken og givet dem mit syn på sagen, siger Per Siesbye til Jyllands-Posten.

Ekspert i erhvervsjura ved Aalborg Universitet Lars Bo Langsted understreger, at afhøringen af Siesbye med al tydelighed viser, at myndighederne reelt er gået i gang med en undersøgelse af Amagerbanken.

- Når bagmandspolitiet foretager en decideret afhøring, så viser det, at man er i gang med en efterforskning. Både politiet og andre offentlige myndigheder kan altid afvise en sag ved hovedindgangen, men en afhøring indikerer, at sagen er blevet taget op, siger han.

/ritzau/