Musiktjenester bremser kopiering

Nye musiktjenester, der gør det let at hente musik via nettet, bremser danskernes trang til ulovlig piratkopiering, viser undersøgelse.

Foto: Colourbox
Nye musiktjenester som for eksempel TDC Play, der gør det let at hente musik ned fra nettet via et abonnement, ser ud til at bremse danskernes trang til piratkopiering. Det viser den hidtil mest omfattende undersøgelse af danskernes forbrugsvaner, når det gælder musik og film.

Ifølge en ny Megafon-undersøgelse oplyser 43 procent af de adspurgte Play-kunder, som har downloadet musik ulovligt, at deres Play-abonnement har fået dem til at hente "mindre eller meget mindre" musik ned på ulovlig vis.

"Det er godt nyt for musikbranchen," siger Henrik Daldorph, formand for pladeselskabernes brancheorganisation IFPI.

"Det bekræfter, at det er de nye forretningsmodeller, der på sigt skal løse piratproblemet. Med adskillige nye tjenester klar i kulissen vil vi formentlig allerede i løbet af det kommende års tid se en forbedring af situationen," vurderer Henrik Daldorph.

Set i forhold til hele befolkningen er piratkopieringen af musik stabiliseret på 10 procent, der over seks måneder har hentet musik ned ulovligt. Det er samme tal i 2009 som i 2007.

Også i filmbranchen studerer man de nye tal med interesse. Ulovlig kopiering er også et stort problem for den danske filmbranche.

/ritzau/