Musikgiganter dropper sagsanlæg

I USA ændrer mediekoncernerne EMI, Sony og Warner kurs. De dropper milliard-sagsanlæggene mod netpiraterne og satser i stedet på, at presse internetudbyderne til at koble piraterne af nettet.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 2003 har den amerikanske musikindustri sagsøgt over 35.000 personer for ulovligt at have downloaded musik og filmklip. Men den æra slutter nu.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har medieselskabernes brancheforening meddelt, at dets medlemmer fremover ikke vil sagsøge den enkelte pirat. I stedet skal internetudbyderne først advare, og derefter koble piraterne af internettet.

"Det er en anden for for trussel, men vi tror fuld og fast på, at det er et tiltag, der giver mening, og som vil have et mærkbart resultat," siger Cara Duckworth, der er talsperson for brancheorganisationen The Recording Industry Association of America (RIAA).

Organisationen vil ikke kommentere, om internetudbyderne har skrevet under på, at de vil blokere adgangen for kunder, der gentagende gange bedriver netpirateri. Samtidig slår RIAA fast, at den forbeholder sig retten til stadig at sagsøge folk for at piratkopiere dets materiale, samt at de retssager, der er i gang lige nu, vil blive ført til ende.

RIAA er brancheorganisation for de helt tunge musikkoncerner som Sony Music, Universal, EMI og Warner Music.


Læs også:

Verdens bedste film?

Rekordtal for radio uden værter

Billigere fodbold efter finanskrise