Musenes overmand fyrer 500

Logitech, som laver computermus, fjernbetjeninger og netkameraer, skærer 15 procent ned på arbejdsstyrken.

Logitech rammes også af faldende salg og skærer nu ned på arbejdsstyrken. Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Denis Balibouse/Scanpix
Verdens største producent af computermus og netkameraer, schweiziske Logitech, skærer 15 procent af sine stillinger væk.

Salget er blevet kraftigt påvirket af den trykkende verdensøkonomi, og »i december-kvartalet forværredes salgssituationen betydeligt,« lyder beskeden fra Logitech, der også er storproducent af tastaturer, hovedtelefoner og fjernbetjeninger.

December er den absolut bedste måned på hele året for enhver elektronikproducent, men over stort set hele linjen har man kunnet mærke, at folk har færre penge mellem hænderne og derfor ikke køber så stort ind som tidligere.

Dystre udsigter

På verdensplan har Logitech over 9.000 ansatte, heraf er de 5.500 ansat på fabrikker i især Kina. Disse vil ikke blive berørt. Det vil derimod 500 af de 3.500 øvrige ansatte, skriver nyhedstjenesten ZDNet.

Udsigterne for de kommende måneder er dystre.

»Derfor tager vi betydelige skridt til at få vor omkostningsstruktur til at svare til, hvad der ventes at blive en udvidet nedgang,« hedder det i en meddelelse fra Logitech, som kommer med sit kvartalsregnskab 20. januar.