Mus og mænd forlader storproducent

Overskuddet i Logitech, verdens største fabrikant af computermus og fjernbetjeninger, falder med 70 procent i den vigtige julemåned. Op mod 600 skal fyres.

Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix. Salget af computermus, fjernbetjeninger og andet løst udstyr til computere og TV falder markant, må schweiziske Logitech erkende - og det bliver ikke bedre i den nærmeste fremtid.
Læs mere
Fold sammen
Verdens største producent af computermus, schweiziske Logitech, har massiv tilbagegang. Resultatet efter skat er faldet med 70 procent for det vigtige julekvartal.

Logitech meddelte i begyndelsen af januar, at 550-600 stillinger - 15 procent af de ansatte - skal væk. Nu viser tallene fra tredje kvartal, at resultatet efter skat er faldet til 40 millioner dollars, mens salget faldt med 16 procent til 627 millioner dollars. I Europa er Logitechs salg gået 19 procent tilbage, i Nordamerika 21 procent, mens der er en stigning på otte procent i Asien.

Samtidig forventer Logitech et endnu svagere marked i de kommende måneder med et fald i salget og i indtjeningen, der enten svarer til eller bliver værre end det netop afsluttede julekvartal.

Aktien styrtdykkede

Logitech-aktien styrtdykkede efter meldingen og lå på det laveste siden slutningen af 2003.

Logitech er også storproducent af tastaturer, hovedtelefoner og fjernbetjeninger.

December er den absolut bedste måned på hele året for enhver elektronikproducent, men over stort set hele linien har man kunnet mærke, at folk har færre penge mellem hænderne og derfor ikke køber så stort ind som tidligere.