Mursten for milliarder

Med rådgiverbaggrund har Søren Kempf Holm håndteret milliard- indkøb og bygningsdrift i Topdanmark – og overtager ejendomsinvesteringerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en lidt usædvanlig baggrund, Topdanmarks nye ejendomsdirektør, Søren Kempf Holm, har. Han har hverken arbejdet i årevis i bankverdenen eller med ejendomme, men har mest virket som konsulent og rådgiver – i de yngste dage i øvrigt med et par opgaver for det berlingske hus.

Ved månedsskiftet overtog han ansvaret for forsikrings- og pensionskoncernens portefølje af mursten for godt en håndfuld milliarder, da Birger Grubbe gik mod sit otium efter 19 år på posten – og sporskiftet skete ikke uden tøven.

»Jeg var først lidt reserveret, for jeg frygtede, at ejendomsinvesteringer handlede om at sende et girokort ud fire gange om året. Men funktionen rummer rigtig meget, både kommercielt, investeringsmæssigt og med hensyn til driftsoptimering og projekter. Vores ejendomsselskab er ikke stort, men vi har ambitioner og skal gøre det ordentligt,« siger Søren Kempf Holm.

Han er oprindeligt uddannet produktionsingeniør, men tilbragte det første par år som færdiguddannet på det daværende danske hold til den prestigebetonede America’s Cup-sejlads. Det kunne han kun lige akkurat leve af, men sejlads var den helt store interesse. I dag er han medejer af en båd i havnen i Taarbæk, hvor han bor med familien – dog er det maritime de senere år suppleret med maratonløb og flere halve ironmen med svømning, cykling og løb i massevis.

Efter perioden med fuldtids bølgegang fulgte han en mere traditionel karrierevej og udnyttede især uddannelsen som ingeniør, siden suppleret med en HD-eksamen, til skiftende job som konsulent på tværs af brancher. Med hans egne ord har det handlet om at granske og analysere processer, stille spørgsmål og komme med løsninger til at gøre tingene mere effektivt.

Ansvar for milliardindkøb

Siden 2009 har han som produktionsdirektør i Topdanmark, landets næststørste forsikringskoncern efter Tryg, stået i spidsen for årlige »indkøb« på seks mia. kr. efter kundernes skader. Det arbejde har udløst besparelser på trecifrede millionbeløb.

»Jeg har haft ansvaret for alle vores indkøbsaftaler, og det handler om at bruge vores indkøbskraft. Alene til skader på bygninger har vi årlige udgifter på over en mia. kr., og her har vi indgået aftaler om at købe byggemateriale fra én leverandør,« siger Søren Kempf Holm.

Han har også haft ansvaret for den interne service og ejendomsdrift på 17 Topdanmark-adresser, og dén funktion fastholder Kempf Holm det overordnede ansvar for.

Bygninger skal fyldes op

Ejendomsstrategien med fokus på kontorer og boliger og geografisk på hovedstaden og Aarhus bliver der formentlig ikke justeret væsentligt på – og et større frasalg af en bolig-investering i Tyskland bliver næppe fulgt op af nye investeringer i udlandet.

Derimod bliver det en hovedopgave at få fyldt de eksisterende bygninger bedre op, fastslår Søren Kempf Holm.

»Vi bøvler som alle andre med for høj tomgang i København efter nogle år med ekstrem lav vækst. Det har meget høj prioritet, og det, vi kan få hjem fra nye lejere, går direkte ned på bundlinjen til gavn for kunderne, men vi vil ikke forære tingene væk.«