Murdoch bevarer kontrollen efter skilsmisse

Den amerikanske mediemogul Rupert Murdoch ser ud til at slippe gennem skilsmisse uden at miste kontrol over sit medieimperium.

Rupert Murdoch og hans tredje hustru Wendi Deng fotograferet i 2012 Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Den 82-årige australsk-amerikanske mediemogul og mangemilliardær Rupert Murdoch er på vej til at blive skilt i mindelighed fra den noget yngre Wendi Deng Murdoch efter 14 års ægteskab.

Skilsmissen, der blev annonceret i juni, har været genstand for stor offentlig interesse, fordi Murdoch kontrollerer mediekoncernerne News Corp. med blandt andet Wall Street Journal og britiske The Sun samt 21st Century Fox, der omfatter Fox filmstudierne og flere radio- og TV-stationer.

Skilsmissen skal torsdag behandles i State Supreme Court i New York, og Rupert Murdoch har blandt andet tilbudt sin tredje hustru, at hun kan overtage parrets penthouselejlighed på Fifth Avenue på Manhattan. En ejendom, som de købte i 2005 for 44 mio. dollar.

Wendi Deng Murdoch ejer i dag ikke aktier i Murdochs to mediekoncerner, og det kommer hun tilsyneladende heller ikke til i forbindelse med skilsmissen, skriver Financial Times.

Rupert Murdoch har tidligere tilgodeset sine seks børn, hvoraf to er med Wendi Deng, med aktier i medieselskaberne.

Murdoch er angiveligt god for 13 milliarder dollar.