Munkbøl vinder på innovation

Munkbøls Transportservice i Herlufmagle på Sydsjælland er kåret som regionsvinder på Sjælland og indgår nu i konkurrencen om at blive Årets Transportvirksomhed i Dansk Transport & Logistik 2008. Det sker primært, fordi selskabet arbejder 'mere struktureret'.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Munkbøls Transportservice i Herlufmagle er blevet regionsvinder på Sjælland, blandt de tre nominerede vognmandsfirmaer Flemming M. Larsen på Møn og Jan Åkerstrøm Transport i Gørlev på Vestsjælland.

Selv om Munkbølls Transportservice er en relativt lille transportvirksomhed med otte lastbiler og tre varebiler, har den i løbet af de seneste 12 måneder fordoblet vognparken.

Og det er i den vækstfase, hvor en virksomhed går fra lille til lidt større, at ejerlederens evner som leder for alvor bliver sat på prøve.

At øge mængden fra fire til otte lastbiler kræver udover finansiering og økonomiledelse, også evnen til at udvikle forretningen og rekruttere nye folk og lede dem efter de er blevet en del af firmaet.

Vognmandsfirmaet er blevet kåret som regionsvinder ved at arrangement i aftes hos Scania i Ørslev ved Vordingborg.

»Munkbølls Transportservice arbejder ganske enkelt mere struktureret. Det er en særlig udfordring at gå ind i specialiserede kunders forsyningskæde og overtage hele logistikken, og på den måde innovere sin egen forretning,« hedder det fra Dansk Transport & Logistik i sin begrundelse for at kåre vinderen på Sjælland.

Virksomheden arbejder sig længere og længere ind i kundernes forsyningskæde. For to af virksomhedens kunder, VVS-grossisten Brødrene Dahl og leverandøren af mobilt bredbånd Nordisk Mobiltelefon, varetager vognmandsforretningen ikke kun transporterne.

De tager sig også af planlægningen og logistikken. I begge tilfælde er der indgået flerårige kontrakter med kunderne.

Munkbøls Transportservice er også stykgods, flytninger og kurerjob.. Blandt kunderne tæller også Glumsø Bogtrykkeri, hvor firmaet distribuerer tryksager til postvæsen og trykkunder.

Munkbøl Transport er også godkendt til følgevogn med særtransporter.

Den 39-årige Michael Munkbøl startede sin vognmandsforretning for 11 år siden med anskaffelsen af en varebil. Siden er det gået over stok og sten. Foreløbige regnskabstal for 2007 viser en bruttofortjeneste på 4,7 mio. kr.

Ikke kun på det forretningsmæssige plan arbejder Michael Munkbøll mere struktureret end konkurrenterne. Også personalehåndbogen er ifølge DTL meget godt formidlet med en række situationer hentet fra chaufførernes dagligdag. De personlige samtaler (MUS) med chaufførerne kører også efter bogen, ligesom afholdelsen af personalemøder gør det. Det giver alt sammen ekstra plusser, fordi de strukturerede arbejdsgange er gennemført i alle hjørner af firmaet.

Firmaet har i alt 12 ansatte.