Multimilliardær på vild shoppetur

Milliardæren Ken Griffin har købt Amerikas dyreste hjem for 238 mio. dollar. Købet er blot én ud af en stribe ekstraordinære ejendomshandler.

Ken Griffin, stifter og administrerende direktør i hedgefonden Citadel, har sat en række rekorder med sine mange ejendomshandler. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON

238 mio. dollar – eller hvad der svarer til over 1,5 mia. kroner – har Ken Griffin, stifter og administrerende direktør i hedgefonden Citadel, hevet ud af bankkontoen i bytte for et nyt hus i USA

Det er det dyreste hjem, der nogensinde er solgt i landet.

Hjemmet, som er en penthouse-lejlighed i New York, er blot én ud af mange ekstraordinære ejendomshandler, som mangemilliardæren har lavet på det seneste.

Det skriver Wall Street Journal.

Ken Griffins talsmand bekræfter købet og fortæller, at han var på udkig efter et sted at opholde sig, når han er i byen.

Tidligere på ugen lukkede han den dyreste ejendomshandel, der er lavet i Storbritannien siden 2011. Ejendommen er et stort klassisk palæ med udsigt til Buckingham Palace. Prisen svarer til 800 mio. kr. – og det var endda med en rabat på 254 mio. kr.

»Det er en historisk bygning med en spektakulær beliggenhed, ekstraordinær elegance og fantastiske haver,« udtalte hans talsperson i den forbindelse til Financial Times.

Tidligere på måneden købte han det dyreste hjem, der nogensinde er solgt i Chicago samt et af de dyreste hjem, der nogensinde er solgt i London.

Ken Griffin er nummer 152 på listen over verdens rigeste personer. Han begyndte allerede at lave investeringer, da han var 19 år gammel. Da han var i starten af 20’erne startede han hedgefonden Citadel og blev hurtigt kendt som en talentfuld investor.