Multimedieskatten vil ikke dø

Den omdiskuterede multimedieskat lever i bedste velgående - bare i forklædning. Det siger Dansk Erhverv, der peger på, at 420.000 danskere stadig betaler skat af deres firmatelefon.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Multimedieskatten trækker stadig vejret - bare under dæknavnet ‘skat på fri telefon’. Det skriver Version2.dk

Det mener brancheorganisation Dansk Erhverv, der med nye tal fra det såkaldte E-indkomstregister kan dokumentere, at 420.000 danskere stadig betaler skat af den telefon, som de har fået udleveret af deres arbejdsgiver.

Cheføkonom i Dansk Erhverv Bo Sandberg er ærgerlig over udviklingen:

»Multimedieskattens afløser, skat på fri telefon, indebærer, at multimediebeskatningen reelt ikke er afskaffet. Den er blot erstattet af en ny skat på digitale arbejdsredskaber, som rammer rigtig mange danskere, stik imod hensigten,« udtaler Bo Sandberg i en pressemeddelelse.

Går man ind på Skats hjemmeside står der følgende: Medarbejderen beskattes samlet af 2.500 kr. om året af arbejdsgiverbetalt telefon til rådighed for privat brug (fri telefon) og/eller internetforbindelse uden adgang til netværket på arbejdspladsen.

På ingen måde afskaffet

Regeringen bebudede ellers, at multimedieskatten skulle fjernes, og sidste år blev der afsat 450 millioner kroner til at fjerne den omdiskuterede skat, der medførte en beskatning af 3.000 kroner om året. Men skattelettelsen på godt 500 kroner er ifølge Dansk Erhverv pist forsvundet.

»Det er bizart, at man står tilbage med en model, der i praksis kun er en ganske marginal lettelse. Her har vi ellers noget, der potentielt var en vindersag for regeringen, men som allerede sidste år blev mudret til af den nye smartphone-skat, og som nu sort på hvidt viser sig at være en formålsløs dans på stedet, hvor multimedieskatten blot har fået nyt navn,« udtaler Bo Sandberg.

Også på virksomhedsgangene hos Atea er man utilfredse med, at multimedieskatten stadig spøger i forklædning.

»Smartphone-skatten er ikke et hak bedre end multimedieskatten. Som virksomhed har vi hverken tid eller lyst til at overvåge, i hvilket omfang vores medarbejdere bruger deres arbejdsgiverbetalte telefon til private formål. Derfor har vi været tvunget til at beskatte alle medarbejdere med arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner, hvilket er en katastrofe for den teknologiske udvikling,« udtaler Søren Jensen, direktør i Atea.

Deltag i debatten på Version2.dk