Multimedia World: Medierne slog os ihjel

Dårlig medieomtale og finanskrise er ifølge Multimedia World årsagen til lukning.

Læs mere
Fold sammen
Gårsdagens lukning af den kontroversielle IT-butik og onlineforhandler Multimedia World (MMW) er udløst af finanskrisen og ikke mindst de seneste måneders dårlige omtale i medierne.

Sådan lyder i hvert fald forklaringen fra MMW-direktør Sagib Hussain i et brev, som er udsendt til MMWs samarbejdspartnere.

»Finanskrisen er til at tage og føle på, men den medieskabte krise har været langt værre for mig og medarbejderne,« hedder det blandt andet i brevet, som ComONs søsteravis CRN i er i besiddelse af.

»En storm af dårlig medieomtale«

»Sagen mellem kurator og Multimedia World A/S har desværre været grobund for en storm af dårlig medieomtale, hvor enkelte journalister selv har været nødsaget til at »digte« historien, da hverken kurator Boris Frederiksen eller Multimedia World A/S har ønsket at udtale sig, imens sagen verserer,« lyder det videre fra MMW-direktøren.

Dermed henviser Sagib Hussain givetvis til CRNs løbende afsløringer af ulovlige forhold omkring MMW og en række andre selskaber. CRN har under hele forløbet løbende bedt MMW om kommentarer til de efterhånden mange sager, som er kommet for dagen. Men direktør Sagib Hussain og de to medejere af MMW, Asif Mahmood og Getmore-direktør Kaiser Raja, har på intet tidspunkt ønsket at give deres version af sagen.

Intet om momskrav på 40 mio.

Dagens brev til MMWs leverandører nævner da heller ikke det momskrav fra Skat på mere end 40 millioner kroner, som tilbage i slutningen af marts udløste en konkurs i det daværende Multimedia World.

Forud for konkursen i marts overførte ejerne desuden varer og andre aktiver til et nyt selskab. Den transaktion førte for et par uger siden til, at kurator Boris Frederiksen anmeldte sagen til politiet.

Brevet til MMW-leverandørerne nævner heller ikke MMWs indkøbsselskab, Leevia SmbA, som i strid med lovgivningen har importeret varer fra blandt andet Ingram Micro uden at være momsregistreret.

Ifølge CRNs oplysninger har kurator Boris Frederiksen, Københavns Politi og medarbejdere fra Skat så sent som i går været samlet for at diskutere det videre forløb i sagen.

CRN har forgæves for søgt at få en uddybning af sagen fra Sagib Hussain.