Mulig budkrig på vej om Yahoo

USAs største telekoncern ventes at være interesseret i at overtage den trængte internetgigant, og så bliver det et farvel til topchefen.

Foto: ROBYN BECK. Yahoos topchef siden 2012, Marissa Mayer, står til at blive skrevet ud af selskabet, hvis telegiganten Verizon køber det trængte internetselskab. Arkivfoto: Robyn Beck, AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Der kan være optræk til en budkrig på den økonomisk trængte internetgigant Yahoo, efter at nu også USAs største teleselskab Verizon ser ud til at ville lægge et bud.

Nyhedsbureauet Bloomberg citerer en anonym kilde med indsigt for, at Verizon Communications er klar til at byde på Yahoos netforretning samt købte 35,5 procent af Yahoos japanske afdeling. Buddet på netforretningen, som anslåes at være mellem seks og otte milliarder dollars værd, skal komme allerede i næste uge, siger kilden.

Google regner også

Også internetgiganten Google regner på en mulig overtagelse af Yahoo, hvorimod hverken telegiganten AT&T, TV-giganten Comcast eller softwaregiganten Microsoft sidder klar med checkhæftet. Derimod menes Time, som ifølge netanalysefirmaet Comscore er USAs 15.-største netsted med 110 millioner månedlige besøgende, at være med i opløbet om Yahoo, der fortsat er USAs tredjestørste, digitale medieselskab, som 202,5 millioner brugere anvendte i november. Kun Google og Facebook havde flere besøgende.

Verizon, Yahoo og Google afviser alle over for nyhedsbureauet Reuters at kommentere forlydenderne.

Yahoo meldte i februar ud, at selskabet er sat til salg. Det skete, efter at bestyrelsen besluttede ikke at sælge sin aktieandel i den kinesiske e-handelsgigant Alibaba Group Holding.

Yahoo-topchef kan ryge ud

Hvis Verizon faktisk overtager, vil det sandsynligvis betyde et farvel til Yahoos topchef siden juli 2012, Marissa Mayer. Verizons topchef, Lowell McAdam, sagde nemlig ifølge Reuters i et nyligt TV-interview, at hvis Yahoos forretning skulle samles med onlineselskabet AOL (America Online), som Verizon købte for fire milliarder dollars i 2015, »vil det være en god ting for investorerne«, at det bliver under ledelse af AOLs administrerende direktør Tim Armstrong.

Yahoos økonomi er deprimerende dårlig. Efter et underskud på 4,4 milliarder dollars i seneste kvartal vil Yahoo fyre 1.500 ansatte. Samtidig er der for 2016 udsigt til et stærkt fald i såvel omsætning som indtægter, nemlig på mere end 15 procent, viser interne dokumenter, som netnyhedsstedet Re/code har fået fingrene i. Yahoo henter 84 procent af sin omsætning fra annoncer, men Yahoo har ikke på samme måde som Google og Facebook formået at følge med brugerstrømmen fra PC-verdenen til mobilverdenen.