MTG taber over halvdelen af driften

Selskabet bag TV-stationerne TV3, 3+ og TV3 Puls har mere end halveret overskuddet på driften i første kvartal.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af Nordens største medieselskaber svensk-baserede MTG har på et år tabt 363 millioner svenske kroner på driftsresultatet (EBIT). Det viser selskabet regnskab for første kvartal, der er udkommet i dag.

I 2008 havde selskabet et driftsoverskud på 583 millioner svenske kroner i perioden januar til marts. I år er det mere end halveret til 233 millioner svenske kroner.

Dermed er selskabet blevet dårligere til at tjene penge. I samme periode er omsætningen nemlig steget. I 2008 lød omsætningen på 3,04 milliard svenske kroner. Det er nu vokset til 3,34 mia. svenske kroner i første kvartal af 2009.

"Vi fortsætter med at justere vores forretning til udfordringerne i markedet. Men vores primære position i de fleste markedet styrker på længere sigt vores muligheder for at komme igennem nedturen. Vi har en stærk cash-flow og vores finansielle position er komfortabel med lave niveauer på låntagningen og ingen kortfristede forpligtelser i 2009," siger Hans-Holger Albrecht, President og Chief Executive Officer i MTG i regnskabsmeddelelsen.

MTG ejer TV3, 3+ og TV 3 Puls i Danmark. Og her viser regnskabet, at selskabets tre danske kanaler har tabt mikroskobisk terræn blandt seerne . I første kvartal af 2008 var andelen TV-share på 21,3 procent, og i samme periode i år er det tal 20,3 procent.

På trods af at der er fald i driften er regnskabet bedre end ventet. Og på den svenske børs er aktionærerne positive. I skrivende stund er MTG-aktien oppe med 13,72 procent point.