MTG: Aflyst TDC-bryllup er et hak i pladen

TDCs aflysning af brylluppet med TV3- og Viasat-ejeren skuffer, men den nordiske topchef forstår godt, at TDCs bestyrelse skiftede hest.

MTGs nordiske direktør, Anders Jensen, der selv er tidligere TDC-direktør, forstår godt, at TDCs bestyrelse vælger pengene nu frem for MTG-aftalen, men han mener fortsat, at samarbejdet havde været bedst. Arkivfoto: Uffe Weng, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er skuffelse men forståelse hos forsmåede MTG oven på TDCs bratte udvandring fra det bryllup, som de to koncerner ellers havde givet hinanden hånd og underskrift på.

»TDCs bestyrelse påtager sig sit ansvar her og gør, hvad man kan forvente sig af en bestyrelse , nemlig at se på aktionærernes både kortsigtede og langsigtede interesse,« siger Anders Jensen, koncerndirektør for MTG i Norden, til den svenske finansavis Dagens Industri.

Samarbejde lagt i grus

Tre pensionsfonde - ATP, PKA og PFA - lagde sammen med den tidligere ejer af Københavns Lufthavne, australske Macquarie, mandag et bud på 40,8 milliarder kroner på den danske telekoncern. De hævede dermed prisen med godt to milliarder kroner i forhold til det tidligere tilbud, som anonyme kilder lækkede til pressen, og som TDCs bestyrelse havde afvist.

Nu sagde TDCs bestyrelse i stedet ja til at anbefale en overtagelse over for aktionærerne, og dermed styrtede aftalen med MTG om at danne en stor underholdningskoncern med MTGs indhold som bl.a. TV3, Viasat og streamingtjenesten Viaplay i grus.

Anders Jensen, som selv for nogle år siden sad med i TDCs direktion, erkender, at det ser ud til at være slut.

Et hak i pladen

»Vi må erkende, at oddsene ikke er specielt gode. Noget kontrabud er ikke aktuelt. Vi hverken vil eller kan byde på hele TDC. Dette var en sammenlægning af vores virksomheder med formålet at skabe et helt nyt selskab. Dette er et hak i pladen men ikke noget, som betyder, at vi har dårligere forudsætninger for at drive vores virksomhed. Der er stadig muligheder for at kapitalisere på den konvergens, hvor medier og telekommunikation smelter mere og mere sammen, men hvad den præcise, næste løsning skulle være, har vi intet svar på i dag,« siger Anders Jensen i interviewet.

Han tror stadig »fuldt og fast« på, at fusionen med TDC - hvor TDC ville betale 15 milliarder kroner, fortrinsvis med TDC-aktier - for at overtage MTGs aktiviteter, havde været »den absolut bedste løsning industrielt og langsigtet for begge parter«.

LÆS MERE