MT Højgaard vinder sag til 195 mio. kr.

MT Højgaard har fået medhold i appel af en gammel sag om offshore vindmøllefundamenter og kan, såfremt modparten ikke anker afgørelsen, bogføre en indtægt under særlige poster på cirka 195 mio. kr.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet oplyser, at en appelret, Court of Appeal, i London torsdag har afgjort, at MT Højgaard ikke er ansvarlig for omkostninger vedrørende reparation af fundamenter til havvindmølleparken Robin Rigg ved Skotland.

- Den første retslige afgørelse i april 2014 gik MT Højgaard imod, men afgørelsen blev anket og er nu ændret til MT Højgaards fordel. Court of Appeals afgørelse kan søges indbragt for Supreme Court, som er den endelige ankeinstans, skriver MT Højgaard.

SAGENS BAGGRUND

MT Højgaard designede, fremstillede og installerede i perioden 2007-2009 fundamenter til havvindmølleparken, men efter at parken blev taget i brug, blev der konstateret svagheder i betonsamlingerne som følge af fejl i den dengang gældende internationale standard.

E.ON Climate and Renewables, der var mølleparkens bygherre, hævdede, at MT Højgaard var ansvarlig for problemet og skulle betale erstatning, særlig med hensyn til omkostninger til at udbedre problemerne, hvilket MT Højgaard imidlertid afviste med henvisning til, at koncernen havde fulgt den gældende standard som krævet af bygherren.

/ritzau/FINANS